SundayAvenue

Live curious!

The everyday bread

Kaip nebūtų keista mano ryškiausius prisiminimus visad lydi kvapai, ne skoniai. Tačiau geriau pagalvojus, niekad neteko ragauti neskanaus tačiau gardžiai kvepiančio patiekalo, todėl gal visa tai ne taip jau keista. Vienas labiausiai įsimenamų kvapų yra šviežios duonos kvapas.

The everyday bread – namuose baigia įsišaknyti. Dviprasmiškai taip. Iš vienos pusės tradicine tapo mamos kepama duona, kuria prasideda kiekvienas rytas. Tiesiog rieke duonos. Juoda, rupia. Nes skanesnių ir sveikesnių pusryčių, matyt, su žiburiu nerastum. Kita prasme jaučiu, kaip kasdien imu ieškoti pastovumo, paprastumo ir aiškumo. Ir tik gavus šios “kasdienės duonos” ramiai užmiegu vakarais. Kai žinau, kad mano artimieji yra šalia. Ir, kad vis dar jaučiamės vienas kitam artimi. Kai sutikusi žmones šypsausi. Kai matau savo kelią ir tikiu juo. Kai džiaugiuosi menkniekiais.

Ilgai galvojau ir rašiau, tačiau galiausiai prieš sekundę viską ištrynus nusprendžiau – šįkart recepto nebus. Nes šis, greičiausiai vienintelis, iš tiesų gimęs mūsų šeimoje ir  mamos ištobulintas iki pačios tobulybės (ne kitaip!), o ne perimtas ir šiek tiek adaptuotas. Čia greičiausiai bus tas receptas kurį galėsime perduoti iš kartos į kartą, kaip baisiai saugomą paslaptį, ir žinot ką, aš išties noriu pažaisti šeimyninio recepto paslapties saugojimo žaidimą. Visgi mielai vaišinu visus užsukančius…

Gražių paslapčių! Su geriausiais linkėjimais,

G.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 1, 2011 by in Photography and tagged , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: