SundayAvenue

Live curious!

Best salad for lunch

Laikas pradėjo baisiai greitai bėgti. Rodos vasaros pabaigoje kaip koks kamuolys užsiridenęs į viršukalnę pasileido žemyn pasiutusiu greičiu. Ir dienos tokios tamsios, ir tingulys apėmęs, ir nieko nedarau, jei atvirai. Na nieko tokio, dėl ko galėčiau didžiuotis. Net gaminti nebesinori. Bet tuoj tuoj užsikrėsiu Kalėdom ir pasileisiu kartu su tuo laiko kamuoliu pakalnėn, kol galiausiai, rodos nė akimirkai neprabėgus, nubusiu ankstyvą sausio 1 rytą popietę. Norisi dūsauti. Tokias dienas praskaidrinti gali mėgiami dalykai.

Šios salotas yra ypač gaivios, skanios ir tiesiog tobula priešpiečiams/darbo dienos pietums/vakarienei su draugais.

Lengvai rūkytos lašišos salotos su avokadais ir greipfrutais

Reikės:
Mėgstamų salotų (aš šioms dažniausiai naudoju špinatų lapus)
Lengvai rūkytos lašišos
Avokado
Greipfruto
Marinuotų burokėlių (geriau gabalėliais, tačiau šįkart tokių šaldytuve neturėjau)
Rudojo cukraus

  1. Špinatų lapus nuplaunam ir išdėliojam lėkštėje.
  2. Nulupam avokadą, supjaustom ir išdėliojam lėkštėje.
  3. Plonai supjaustom rūkytą lašišą ir išdėliojam lėkštėje.
  4. Dedam šiek tiek marinuotų burokėlių.
  5. Gabalėliais supjaustom ketvirtį greipfruto be odelės ir išdėliojam lėkštėje.
  6. Iš pusės greipfruto išspaudžiame sultis, sumaišom jas su ruduoju cukrumi (maždaug 2 šaukšteliais) kol cukrus ištirpsta ir paruoštu užpilu pagardinam salotas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 29, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , , , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: