SundayAvenue

Live curious!

Playing Italy in the kitchen

Po paskutinių atostogų Italijoje savyje turiu baisią nemeilę šios šalies žmonėms, tačiau didelę meilę italų virtuvei. Apsisuka ir galva, ir liežuvis paragavus visų tų rūšių makaronų, o kur dar ledai, kavos, aliejai, sūriai, rūkytos ir vytintos mėsytės ir milijonai kitų gardėsių. Jei Italijoj nebūtų italų, ten gyvenčiau aš! O kolkas mėgdžioju ir dalinuosi rezultatais.

Kriauklelės su malta kalakutiena ir špinatų padažu

Reikės:
Kriauklės formos makaronų
Maltos kalakutienos
Grietinėlės
Raudonėlio
Rozmarino
Saldžiosios paprikos
Druskos
2 skiltelės česnako
Maltų juodųjų pipirų
Saujos špinatų

1. Į maltą kalakutieną dedam žiupsnelį druskos, šiek tiek pipirų, raudonelio, rozmarino, saldžiosios paprikos ir smulkintą česnaką. Viską gerai išmašom.
2. Į kriaukles dedam maltą kalakutieną.
3. Į keptuvę įpilam grietinėlės ir troškinam kriaukles apie 20 min. pavartant ir vis įpilant grietinėlės (kurią aš skiedžiau su vandeniu santykiu 2:1)
4. Paruošiam padažą iš sviete pakepintų špinatų, vėliau patroškintų keletą minučių grietinėlėje su žiupsneliu druskos. Galiausiai padažą sutrinam blenderiu.
Viso šito patiekalo skanumas tas – jog makaronai būna paruošti al dente, o kalakutiena puikiai išsitroškinusi grietinėlėje. Ir skonis žymiai geresnis nei verdant makaronus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 10, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: