SundayAvenue

Live curious!

Sandwich time

Kūlversčiu po kūlversčio ridenamės į žiemą. Su glėbiais gerų naujienų, pokyčių, idėjų. Nepatikėsit, bet šiandien jau pagavau save mąstančią apie Kalėdas. Šios, tikiu, bus ypatingos, nes pirmą kartą visa Kalėdų dvasia bandysim papuošti savo namus. Jau spurdu iš nekantrumo. O kaip jūs gyvuojat? Kaip šildot vakarus rudeniškus vakarus? Ką skanaujat?

Šiandien dalinuosi žiemiško sumuštinio su kalakutiena ir baklažanais receptu.

Reikės:
2 riekelių baklažano
Philadelphia sūrio
Grūdėtųjų garstyčių
Duonos (aš naudojau “Jorės” duoną sumuštiniams)
Keleto saulėje džiovintų pomidorų
50-70 g maltos kalakutienos
J. Oliver marokietiškų prieskonių mišinio
2 skiltelių česnako
Druskos

 

1. Įdedam 3 šaukštelius marokietiškų prieskonių mišinio, 1 susmulkintą česnako skiltelę, žiupsnelį druskos į maltą kalakutieną ir suformuojam kepsnelį, kurį kepam ant grotelių orkaitėje apie 15 min.
2. Baklažano riekeles apibarstom druska ir smulkintu česnaku. Kepsneliui likus kepti 5 min. dedam į orkaitę (apkepam iš abiejų pusių).
3. Ant duonos tepam Philadelphia sūrį, tuomet dedam kalakutienos kepsnelį, keptus baklažanus, saulėje džiovintus pomidorus. Antrąją duonos riekelę patepam garstyčiom ir suvožiam sumuštinį.

Ryškiai persipinančių skonių, aštrokas, bet labai skanus karštas užkandis, kuris šįkart tapo mano pietumis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 8, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: