SundayAvenue

Live curious!

Donuts time

Slepiuosi po didžiu gėdos lapu. Šiandienos įrašo receptas – ne mano kūryba ir net ne mano improvizacija. Negana to ir pats skanumas – ne mano gamintas. Tačiau man leista receptu pasidalinti, todėl skubu tai padaryti.

Spurgosss, spurgelėsss, spurgelytės (!)

Naminės, nes kitokios į namus nebūtų įleistos. Skaniausios dar šiltutės, apsnigtos cukraus pudra.

Reikės:

1kg varškės
10 kiaušinių
1 pakelio kepimo miltelių
Ne mažiau nei 15 šaukštų miltų
10 šaukštų cukraus
Cukraus pudros pabarstymui
Aliejaus kepimui

  1. Varškę, kiaušinius ir cukrų sutrinam blenderiu, tuomet įdedam miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi būti minkšta!
  2. Į įkaitintą aliejų tešlą dedam su šaukštu ir kepam kol paruduos.
  3. Spurgas apibarstom cukraus pudra.

Spurgos forma gal ir nelabai graži, dėl tešlos minkštumo, tačiau skonis žymiai geresnis. Kuomet tešla kietesnė, tada galima spurgas formuoti rankomis. Išvaizda gražesnė, bet jos būna truputį kietesnės, ypač kai atvėsta ir lieka valgytojų laukti sekančią dieną.

Jei tešla per minkšta – spurgos labai prisigers aliejaus. Todėl būtina paragauti vos tik iškepus pirmąsias. Tuomet galima įdėti dar porą šaukštų miltų.
Skanaus!

3 comments on “Donuts time

  1. Julius Cesnakauskas
    October 7, 2011

    Suvalgyčiau kokį kibiriuką dabar tokių:) Mamos spurgos pačios skaniausios!!!

  2. Julius Cesnakauskas
    October 7, 2011

    🙂 Bijau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 7, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: