SundayAvenue

Live curious!

Amazing soup for autumn

Nedaug yra receptų, kurių autorystę galėčiau priskirti tik sau. Tiesa, niekada, arba labai jau išimtinais atvejais gaminu vadovaudamasi kitų instrukcijomis, tačiau nė trupučio nesigėdydama pripažįstu, kad unikalumo mano receptuose galbūt ir visai nėra. Juk viskas yra kažko įkvėpimas, palikimas, patobulinimas įvyniotas į galybę improvizacijų. Dėl to, matyt, ir mėgstu gaminti. Nes virtuvėje išnyksta ribos ir nėra jokių “impossible” dalykų. Ir kiekvieną kartą lėkštėje, rodos, tų pačių ingridientų gali atrasti vis kitus skonius. Visgi grįžtant prie receptų autorystės, tai kuo dalinuosi šiandien norėčiau priskirti savo kūrybai.

Sriubos man esminė visos mitybos dalis, kuri tik vasarą namuose būna kiek primirštama. O šioji yra vienas pirmesnių bandymų sukurti kažką gardaus, gimusi kaip alternatyva trintoms sriuboms, tačiau iš dalies panašios tekstūros ir ne ką mažiau soti.

Reikės:

600 g pomidorų
2-3 didelių svogūnų
2-4 gabalėlių baltos duonos
pomidorų pastos
druskos
pipirų
baziliko

1. Nuplikinam pomidorus verdančiu vandeniu ir nulupam odeles.
2. Trečdalį pomidorų supjaustom gana stambiais gabaliukais, likusius sutrinam blender’iu ir supilam į puodą.
3. Nulupam svogūnus ir supjaustom juos plonomis skiltelėmis. Troškinam svogūnus keptuvėje 5 min, tuomet įdedam pomidorų pastos ir troškinam dar keletą minučių maišydami.
4. Užkaičiam puodą su pomidorų tyre, sudedam į ją gabaliukais pjaustytus pomidorus bei troškintus svogūnus, įpilam stiklinę vandens. Verdam 10-15 min.
5. Pagardinam druska, pipirais ir bazilikais. Ir verdam dar 5 min. Tuomet sudedam smulkiau supjaustytus baltos duonos gabalėlius ir gerai išmaišom.

Visad įdedu gerą žiupsnį juodųjų pipirų, tuomet sriubytė tampa dar truputį labiau šildanti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 4, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: