SundayAvenue

Live curious!

Pumpkin tart

Jau norisi kažko šilto vakarais, arbatų, ilgų batų ir visokių kitokių rudeniškų dalykų. Rudens virtuvė šiemet man kaip niekad moliūginė. Su džiugesiu galiu pareikšti, kad pagaliau atradau pačią skaniausią moliūgų rūšį. Tik pavadinimo nežinau, kai tik sužinosiu būtinai pasidalinsiu. O šie rūšis puiki tuo, kad yra  moliūgai dera nedideli, todėl nereikia prapjovus visos giminės mėnesį maitinti patiekalais vien iš moliūgų. Be to jie minkštesni ir kiek saldesnio skonio. Visai per atsitiktinumą gimęs moliūgų pyrago receptas.

Išbandytas. Pakartotas. Įsimylėtas.

Tešlą visiems nesaldiesiems pyragams ruošiu vienodai. Receptas šiame įraše.

Be to reikės:

Vieno moliūgo (apie 300-400 g)
Vieno poro
Muskato
Druskos
Pipirų
Kiaušinio
Grietinėlės

Griežinėliais supjaustytą porą kepam keptuvėje, po kelių minučių dedam smulkiai supjaustytą moliūgą, žiupsnelį druskos, šiek tiek pipirų ir muskato. Troškinam viską apie 15 min. Paskleidžiam įdarą kepimo formoje ir užpilam kiaušinio ir grietinėlės plakiniu. Kepam orkaitėje dar 25 min.

Labai labai skanu valgyti karštą, tačiau atvėsusį dar skaniau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 28, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: