SundayAvenue

Live curious!

Time for tarts (!)

Pastebėjot? Laikas pradėjo bėgti kūlversčiais. Savaitės ilgio kūlversčiais. Ir nors šiandien vėl jaučiu arbūzo didumo skausmą galvoj, sugėdinta dėl tylos blog’e, sėdu rašyti. Ir negalvokit, kad negaminu. Vakar štai iškepiau kokį 100 kibinų. Na gerai, gerai, ne 100..tik 58. Šiaip ar taip – tai mano asmeninis rekordas. Juokingiausia, beje, buvo klausyti kaip valgytojai beveik piktokais tonais ginčijosi kurie kibinai skaniausi. Ar su varške ir špinatais, ar su vištiena ir grybais, kiaulienai ir svogūnėliais, o gal su daržovėmis. Kiek žmonių, tiek ir nuomonių. Būtent todėl visad gaminu bent dviejų rūšių kibinus, o pats patiekalas, visgi reikia pripažinti yra be galo tinkamas didesniems susibėgimams.

Tačiau nuklydau į lankas. Šis įrašas visai ne apie kibinus, o apie nesaldžius pyragus, kurie pas mus namuose grasina išstumti net gimtadienio tortus iš garbingos pozicijos. Visų šių nenaudėlių priešakyje puikuojasi vištienos ir špinatų pyragas su feta (nuotrauka jau dalinausi, ją galite rasti čia).

Kadangi kelis kartus keptas nesulaukė ne vieno priekaišto, esu priversta (ir paprašyta) pasidalinti receptu.

Tešlai:

125 g sviesto
maždaug 200 g miltų
žiupsnelis druskos
3 šaukštai grietinės

Į miltus įberiam žiupsnelį druskos, gabaliukais supjaustyta sviesta ir trinam miltus tarp rankų, kol nelieka sviesto gumulelių, tuomet dedam grietinę ir išmaišom tešlą. Tešlą paliekam pusvalandžiui šaldytuve pailsėti.

Įdarui:

Vištienos 300 g
Vienas nedidelis svogūnas
Pora skiltelių česnako
Žiupsnis druskos
Pipirų
Špinatų

Pirmiausia įkaitintoje keptuvėje kelias minutes kepinam smulkiai supjaustytą svogūną ir kelias česnako skilteles, tuomet sudedam smulkiais gabaliukais pjaustytą vištieną ir šaldytus špinatus (naudokite šviežius jei tik turite, tačiau jei naudosite šaldytus, sudėkite beveik visą maišelį, maždaug 4/5 jo) ir viską kepinam dar geras 10 min. Tiesa pagardinam druska ir pipirais. Kol vištiena kepa išklojam skardą plonu sluoksniu tešlos. Šakute subadom tešlą ir šaunam į orkaitę kepti 10 minučių. Tuomet sudedam visą įdarą, paskirstom tolygiai, užpilam kiaušinio ir grietinėlės plakiniu (2 kiaušiniai + maždaug 1/3 200ml pakuotės). Galiausiai užbarstom fetos sūrio ir kepam orkaitėje. Po maždaug 20- 25 min. valgom vieną gabalėlį ir antrą ir trečią bei nepamirštam pasidalinti receptu su visais.

4 comments on “Time for tarts (!)

  1. Julius Cesnakauskas
    September 27, 2011

    Niam niam:) Visas ofisas pavydi šių skanėstų:)

  2. Guoda Murauskaite
    September 28, 2011

    as ir gaminsiu, nes labai skaniai skamba irasas🙂

    • sundayavenue
      September 29, 2011

      Būtinai pabandyk Guoduk, tikrai kūl recepčiukas🙂

  3. Guoda Murauskaite
    October 1, 2011

    jau pasautas i orkaite, ziuresim, kas gausis🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 27, 2011 by in Recipes and tagged , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: