SundayAvenue

Live curious!

World with tomatoes

Norit sutikit, norit ne, tačiau kožno lietuvio virtuvėj viena pagrindinių daržovių  vaisių yra pomidorai. Taip, taip, čia tas pats, kurį net darželinukai puikiai žino. Viena vertus nestebina toks populiarumas (jei vertintume vartojimo būdų įvairumą), kita vertus, derėtų pripažinti, kad pomidorai užkariavo pasaulį ne kaip kitaip, o tik greito maisto kultūros pagalba. Neteisiam tų, kurie mielai kiekvieną patiekalą gardina pomidorų padažu. Vietoj to siūlom alternatyvą: naminį… gardų… tikrą ir la-a-a-bai pomidorinį!

Ingridientai:

1 kg pomidorų
2 aitriosios paprikos
Česnako galva
2 nemaži svogūnai
Aliejaus
Druskos
Pipirai
Actas
Bazilikas

Susmulkinam česnaką ir svogūną ir kepinam aliejuje (kurio derėtų nepagailėti) kol svogūnai suminkštėja. Tuo tarpu pomidorus sutrintam blenderiu. Pomidorų masė keliauja į puodą kartu su pakepintas svogūnais ir česnakais ir verdam viską ant mažos ugnies gerą pusvalandį ar net daugiau, priklauso nuo to, kokio tirštumo padažo norisi. Pasiekus norimą tirštumą, beriami prieskoniai ir pilamas actas. Prieskonių kiekį sunku nusakyti, geriausia dėti po nedaug, vis paragaujant. Galiausiai atitaikius norimą prieskonių kiekį padažas dar paverdamas 5-10 min. ir išpilstomas į stiklainius.

Smagu tai, kad šį padažą galima pasigaminti kiekvienam pagal skonį. Įdėjus daugiau aitriosios paprikos, gautųsi aštresnis, o kartu dar keletą šaukštelių cukraus – štai ir saldžiai aštrus.

Su linkėjimais eksperimentuoti,

//G//

One comment on “World with tomatoes

  1. Julius Cesnakauskas
    September 26, 2011

    tauta prašo daugiau įrašų:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 15, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: