SundayAvenue

Live curious!

The swetness of syrup

Nemėgstu saldėsių. Bet kokia forma. Bet kuriuo metų laiku. Šokolado plytelę išmainyčiau į…. bet ką nesaldaus. Tačiau šiemet pats geriausias pasiruošimo ilgiems žiemos vakarams receptas yra svarainių si-ru-po receptas. Buvau visai pamiršusi apie jų skanumą ir sveikumą, bet šiemet atsigriebsim su kaupu. Jau ne vienas vakaras prabėgo bepjaustant tuos nenaudėlius. Ir ne todėl, kad sunku būtų, o todėl, kad vos pagamintas šis skanumas greitai suvartojamas būna. Dieną gaiviai su ledukais ir mėtom, o vakare šildančia arbata virsra. Taip, kaip senelis išmokė: jei arbatos nepatinka (o vaikystėj man tos visos žolelės tikrai įtartinai atrodė), gerk uogienes (šiuo atveju sirupus) su karštu vandeniu. Pamoka išmokta. Svarainiai supjaustyti. Sirupo užteks bent jau iki Kalėdų.

Ingridientai:

1,5 kg svarainių
Beveik 1 kg cukraus
Šiek tiek kantrybės

Svarainių sėklytes išvalom supjaustę juos į keturias dalis. Tuomet supjaustom svarainius skiltelėmis. Užpilam 2/3 kiekio cukraus. Ir paliekam ramumoj kelias dienas. Tuomet supilam likusį cukrų ir paliekam dar keletui dienų. Idealiu atveju skilteles užpiltas cukrumi laikau savaitę. Tuomet nusunkiam ir išpilstom sirupą į paruoštus indelius. Smagu tai, kad iš likusių skiltelių galima padaryti cukatas arba sudžiovinti. Ir taip, ir taip skanu. Svarbu neišmesti viso to vitaminų gausumo.

Su saldumu ir rūgštele,

//G//

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 8, 2011 by in Crafts.

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: