SundayAvenue

Live curious!

Hello Autumn

Vėlyvas įrašas. Keistas rugpjūtis. Aikčioju ir šypsausi dažniau nei įprastai. Per dvi dienas šitiek nuveikta:

Pažadai ištesėti.
Drąsos įgyta.
Geros naujienos išgirstos.
Pailsėta ir pri-si-tin-gi-niau-ta iki soties.

Savaitgalis buvo net geresnis nei planuota. O dabar vis dar gulinėdama lovoje (gėda man) prisimenu, kaip smagiai prabėgo pirmadienio vakaras besigardžiuojant šviežiai rūkyta žuvim ir laukiu artėjančio savaitgalio, kai galbūt pati tą žuvį išsirūkint galėsiu. Žinoma, ne savarankiškai, bet net piršteliu prisidėti prie tokio darbo man jau būtų didis pasiekimas.

O dabar rudenėjimas įgavo pagreitį, nepaisant vis dar kaitrios saulutės vidurdieniais. Todėl bandom atgaivinti šaltajam sezonui tinkančių gaminti patiekalų įgūdžius. Tuoj, tuoj prasidės ne tik trintos ir sočios sriubos bet ir troškiniai ir kepiniai. Sodrūs skoniai ir kvapai, kuriuose skendės vakarėjantys namai.

Receptas žemiau, o aš keliauju pusryčiauti, pietauti ir klajoti mieste. Nes šiandien pirmą kartą per visą visutėlį mano gyvenimą Rugsėjo 1-ą neturiu kur skubėti. Visai visai. Velniškai keistas jausmas.

Ingridientai:

6 vištos kulšėlės
4 nemažos bulvės
Dvi nedidelės cukinijos
Gera sauja šparaginių pupelių
Sauja kubeliais pjaustytų morkų
Sauja žirnelių (naudojau šaldytus)
5-10 kvapieji pipirai (naudojau žalius, raudonus ir baltus)
4 Lauro lapai
Keli šaukštai grietinės
Keli šaukštai natūralaus pomidorų padažo
Druskos

Dievinu troškinius, nes jiems nereikia griežtos akies. Paruošei ir gali eiti tvarkytis, skaityti, ruoštis, mokytis, rašyti. Žodžiu veikti, ką tik sugalvoji. O troškinys, kaip savarankiškas ponaitis, kunkuliuoja, pukši orkaitėje.

Pastarajį ruošiau taip: bulves ir cukinijas supjaustom stambesniais gabalėliais, nupjaunam šparaginių pupelių galiukus ir tuomet visas daržoves metam į troškinimo indą (pirmiausia bulves, tada cukinijas, tuomet šparagines pupeles ir galiausiai žirnius ir morkas). Ant daržovių uždedam vištieną, apibarstom ją druskyte, įmetam pipiriukus ir lauro lapus, tuomet įdedam grietinės, pomidorų padažo (naudojau savo gamybos) ir šaunam į orkaitę maždaug valandai. Paprasta ir lengva. Kadangi daržovėms paruošti reikia ne vienodo laiko, sluoksniavimas puikiai padeda, nes bulvės pirmajame sluoksnyje bus tarsi pusiau virtos pusiau troškintos visų kitų daržovių+vištienos sultyse.

Skanaus,

//G//

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 1, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: