SundayAvenue

Live curious!

A celebration of chanterelles

Vis dar svaigstam nuo voveraičių. Nekyla rankos jas marinuoti, nors tu ką. Tačiau šiemet peržengėm virtų bulvių su troškintom grietinėlėje voveraitėm ribą. Ir bandymai, manau, buvo visai vykę.

Bandymas nr. 1:

Skrudinta ciabatta su voveraitėmis

Paskrudinam ciabatta orkaitėje, tuomet dar karštas duonos riekeles ištrinam česnaku (negailėdami). O voveraites kepinam svieste pagardinę nedideliu žiupsniu druskos. Paprasta kaip du kart du. O skanumas – neišpasakytas.

Bandymas nr. 2:

Voveraičių pyragas su rozmarinais

Ingridientai:

230 g miltų
3 kiaušiniai
3 nedideli svogūnai
Šaukštelio sviesto
200 ml grietinėlės
100 g sviesto
Šviežių rozmarinų
Druskos
Pipirų

Pirmiausia tešla: į indą keliauja miltai, žiupsnis druskos ir šaltas gabaliukais supjaustytas sviestas. Ištrinam sviesta su miltais tarp rankų, kol nelieka gabaliukų, tuomet įmušam vieną kiaušinį ir gerai išminkom ir suformuojam tešlos kamuoliuką, kuris keliauja į šaldytuvą “pailsėti” maždaug pusvalandžiui. Tuo tarpu pakepinam smulkiai supjaustytus svogūnus ir rozmarinus svieste, vėliau į keptuve suberiam nuvalytas ir nuplautas voveraites ir kepam dar apie 15 min. Pagardinam druskyte ir pipirais. Išimtą tešlą iš šaldytuvo iškočiojam kuo ploniau ir dedam į kepimo forma, dugną nepamirštam subadyti šakute. Kepimo forma keliauja į orkaitę maždaug 10-čiai minučių (temperatūra apie 200 laipsnių). Tuomet į formą supilam apkeptas voveraites ir paskirstom tolygiai. Visą šitą skanumą užpilam 2 kiaušinių ir grietinėlės plakiniu. Šaunam atgal į orkaitę dar 20-30 min. Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas, o svarbiausia, kad jis net šaltas nėra sprangiai sausas.

Su linkėjimais dar (vėl) nukeliauti į mišką grybų,

//G//

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 25, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: