SundayAvenue

Live curious!

Between summer and winter

Rodos, rudenėjam.

Ruošiam arbatas ir puodelius. Uogienes ir sirupus. Cukatas ir prieskonių mišinius. Ruošiam arba planuojam ruošti.

Su linkėjimais – pamatyti krintančius lapus (ne ant žemės gulinčius, ponios ir ponai, o patį svaigų lapų kritimą). Su pašiurpstančia oda, begalvojant apie šaltus ir niūrius rytus. Su nerimu – kaip gi reiks keltis, kai saulė dar miegos?

Viskas gerai, – tikinu save – įsileisiu rudenį. Tik baisiai gaila Vilniaus sergančių kaštonų, visus rudens džiaugsmus praleis, ligoniai…

Skubus wishlist’as:

  1. Šalikas – grandinė. Ir ne vieno, o kokių penkių noriu.
  2. Raštuotos vilnonės kojinės iki kelių. Nors žinau kad gausiu Kalėdom, noriu čia ir dabar.
  3. Noriu savo termosinio puodelio. Neišgyvensiu rudens be jo.

Bet šiaip įrašas apie sriubas. Taip, ir ne vieną, o visas dvi. Jei atvirai namuose J. geriausias sriubų testuotojas. Kaip koks lakmuso popierėlis. Nepatylės, jei jau kas neįtinka, iškart spalvą pakeičia. Taip, kad jei bandysit, būkit ramūs – ištestuota ir patvirtinta: skanu. Ypatinga? Tikrai ne… Lengva? Neabejotinai! Tiesa antroji vyriškam skrandžiui labiau patiko.

Morkų ir sūrio su mėlynuoju pelėsiu sriuba

Ingridientai:

Kelios nemažos bulvės
4-6 vidutinio dydžio morkos
Nedidelis svogūnas
Kelios skiltelės česnako
Grietinėlės
Druskos
Pipirų
Sūrio su mėlynuoju pelėsiu

Nuskustas bulves ir morkas supjaustom ir verdam. Tuo tarpu smuliai supjaustom svogūno galvą ir kelias česnako skilteles, jas pakepinam aliejuje su žiupsneliu druskos, po 5-7 min. keptuvės turinys keliauja į puodą ir verda kartu su bulvėm ir morkom. Kuomet morkos suminkštėja sutrinam viską blenderiu ir pagardinam grietinėle bei prieskoniais. Įpylus į lėkštę dar pagardinam sūriu su mėlynuoju pelėsiu. Kurį aš trupinu į lėkštę tiesiog rankomis. Nes taip skaniau ir gražiau.

Trinta porų sriuba

Ingridientai:

Kelios nemažos bulvės
Du dideli svogūnai
Keturi nedideli porai
Tarkuoto kietojo sūrio
Grietinėlės
Druskos
Pipirų
Džiovintų raudonėlio

Nulupam bulves, supjaustom ir verdam pasūdytam vandeny. Kol bulves verda pjaustom svogūnus ir porus, kurie tuoj pat keliauja į puodą. Kadangi bulves sriubai visad pjaustau smulkiai, viskas išverda labai greitai, belieka sriubytę sutrinti, pagardinti grietinėle ir prieskoniais pagal skonį ir galima skanauti. Šįkart pagardinom tarkuotu kietuoju sūriu, kuris kaip įprasta labai tiko trintai sriubai. Yum!

Ir apskritai – dievinu trintas sriubas. Nes jos tiesiog negali nepavykti. Ir kiekviena lėkštė gali būti pritaikyta valgytojo skoniui: su sūriu, skrebučiais, kepinta šonine, džiovintais grybais… Visi šie pagardai tinka visoms trintoms sriuboms, na su mažomis išimtimis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 23, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: