SundayAvenue

Live curious!

Light&easy

Nuotraukų kataloge guli ne viena ir ne dvi patiekalų su ankštinėmis pupelėmis interpretacijos. Šią vasarą jas atradau iš naujo. Keptos, marinuotos, troškintos… Salotose, sriubose, garnyruose…arba su makaronais. Būtent taip, kaip valgėme jas vakar. Todėl visą ankštinių pupelių receptų maratoną pradedam. Ir valgom, valgom, valgom, kol daržai pilni.

Ingridientai (5 vidutinėm porcijom):

“Kaspinėlių” formos (Farfalle) makaronai
Sauja žalių ankštinių pupelių
Dvi nedidelės geltonos cukinijos
4 skiltelės česnako
tarkuoto Parmigiano Reggiano
200-250 ml grietinėlės
druskos
juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus

Makaronus paruošiam al dente, t.y. neperverdam. Tuo tarpu kol pastarieji verda ruošiam padažą. Pirmiausia į įkaitintą keptuvę keliauja smulkintas česnakas, tuomet ankštinės pupelės. Viską kepam keletą minučių, tuomet pilam grietinėlę ir dedam plonomis pailgomis riekelėmis supjaustytą cukiniją. Pagardinam druska ir trupučiu pipirų. Troškinam ne daugiau nei 5 min. ir jau galima patiekti. Kadangi valgytojų tarpe buvo vyriškos giminės atstovų, kad patiekalą priimtų jų skonio receptoriai, patiekalą paskaninam keliais pakepintos šoninės gabaliukais. Ir galiausiai viską tradiciškai užbaigiam apibarstydami tarkuotu Parmigiano.

Greita, paprasta ir tikrai gardu. Na bent jau niekas nedrįso pasakyti kitaip.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 28, 2011 by in Photography, Recipes and tagged , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: