SundayAvenue

Live curious!

Lemon kick

Įrašas ir receptas apie žuvį. Tokių pasitaikys retai. Ne dėl to, kad nevertinčiau žuvies patiekalų. Atvirkščiai.Bet visgi žuvis mūsų lėkštėse apsilanko retai, nes:

  • Esam gerokai išrankūs. Ne tiek žuvies rūšims, kiek jos kokybei, todėl mūsų namuose išimtinais atvejais randama žuvis iš didžiųjų prekybos centrų. Vietoj to šviežia žuvis į namus atkeliauja iš Ventės ar Trakų.
  • Vis dar nemoku paruošti žuvies, todėl čia pirmuoju smuiku ima griežti J., o aš kaip klusni mokinukė užsirašinėju ir vykdau nurodymus.
  • Paskutinioji priežastis yra verčianti raudonuoti: nemoku tinkamai valgyti žuvies. Per ilgus metus J. mane jau įtikino, kad žinant kaip dera valgyti žuvį net begale smulkių ašakų besidabinantis ešerys gali tapti lepinančiu gomurį patiekalu. Tačiau aš neturiu kantrybės ar pamirštu. Visgi šis įrašas būtent apie beprotiškai skanų ešeriuko receptą.

Ingridientai (2 alkaniem arba 4 draugiškiem valgytojam) :

2 ešeriai (~300g)
M&S citrininis marinatas
varškė
grietinė
krapai
česnakas
sviesto kepimui
druskos
džiovintų žolelių mišinys (raudonėlis, bazilikas, rozmarinas)

Paruoštas gaminimui ešeriukas prieš kepant marinuojamas M&S citrininiam marinate (abiem žuvytėm prireikė trečdalio marinato) apie 30 minučių. Tuo metu sutrinam gerą saują bazilikų ir pasūdom gautą tyrelę geru žiupsniu druskos. Gali atrodyti, jog tai velniškai daug, bet patikėkit turi būti sūru, nes žuvis pasisavins tiek druskos kiek jai reikia. Šiuo mišiniu ištepam žuvies vidų. Prieš kepant įkaitintoj keptuvėj išlydom kelis šaukštus sviesto, ir kepam žuvį 30 minučių ant mažos ugnies.

Paprastumui vasarą užvaldžius virtuvę, su džiugesiu mėgaujamės virtomis šviežiomis bulvėmis su varškės kremu, kurį paruošėm neįdedant nė lašo pastangų:

varškė+kelios skiltelės smulkinto česnako+pora šaukštų grietinės+saujelė smulkintų krapų

Pagardinę viską žiupsneliu druskos gerai išmaišom šakute.

Apibendrinant, nesu valgiusi skaniau paruošto ešerio ir mūsų virtuvė neabejotinai prašosi papildoma didesne keptuve.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 14, 2011 by in Recipes and tagged , , , .

Blog Stats

  • 16,908 hits
%d bloggers like this: