SundayAvenue

Live curious!

Easy chicken broth with coriander

Every time I fell in love with simplicity. The first thing that pops to my head while thinking about simplicity in food is light chicken broth, made with love. Simple, but also so special.

Easy chicken broth with coriander

Ingredients:
1 l of chicken broth
2 young carrots
Fresh coriander
Cherry tomatoes

  1. Cut carrots into slices. You may try to be a little bit creative and make carrot hearts as I did.
  2. Put sliced carrots into boilind broth and boil for 10 min.
  3. Cut cherry tomatoes in half and add into boiling soup together with finely chopped  chicken breast (which was used to prepare the broth).
  4. Serve with fresh coriander.

Ingredients for the broth:
Slightly more than 1 liter of water
Half of chicken breast
5-6 allspice peppers
3 bay leaves
A handful of fresh coriander
Good pinch of salt

  1. Boil water with spices then add chicken breast and leave on low to medium heat for around 40 min.
  2. After 40 min. pour the broth through the sieve.

Kiekvienai progai pasitaikius įsimyliu paprastumą. Ir niekas, išties niekas, negali įkūnyti paprastumo maiste geriau nei lengvas vištienos sultinys, paruoštas su meile. Paprastas, tačiau kartu ypatingas. Ak, kad viskas būtų taip paprasta…

Lengvas vištienos sultinys su kalendra

Reikės:
1 l vištienos sultinio
Poros jaunų morkų
Šviežios kalendros
Vyšninių pomidorų.

  1. Vištienos sultinyje verdame pjaustytas morkas. Galite pabandyti išpjaustyti morkų gabalėlius norima forma.
  2. Morkoms bebaigiant virti sudedame perpus pjaustytus vyšninius pomidorus ir sumetame smulkiai plėšytą vištienos krūtinėlę kurią naudojame vištienos sultinio paruošimui.
  3. Patiekiant papuošiame šviežia kalendra.

Sultiniui reikės:
Šiek tiek daugiau nei 1 l vandens
Pusės vištienos krūtinėlės
5-6 kvapiųjų pipirų
3 lauro lapų
Saujos šviežios kalendros
Žiupsnio druskos

  1. Vištienos sultinį ruošiame apie 40 min. virdami vištienos krūtinėlę vandenyje su
    prieskoniais.
  2. Išvirtą sultinį perpilame per sietelį.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on July 9, 2012 by in Recipes and tagged , , , , .

Blog Stats

  • 13,244 hits
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: